شرکت توسعه تفلون

تولید کننده انواع پلیمر های صنعتی

اخبار

گرانول

گرانول چيست ؟

گرانول چيست ؟ توليد گرانول چگونه است؟

گرانول اسم پليمر خاصي نيست. به نوعي از شکل پليمر بدست آمده در پتروشيمي که بصورت دانه بوده و براي مصارف و کاربردها بايد ذوب و شکل دهي شود گرانول ميگويند.

در واقع وقتي پليمر توليد ميشود در دستگاه اکسترودر (چيزي شبيه چرخ گوشت) ذوب شده و در سر اکسترودر يک کاتر يا هر چيزي شبيه آن پليمر خروجي را مرتباً قطع ميکند و گرانول توليد مي شود. همه مواد پليمري بسته به کاربرد و ميزان ويسکوزيته و عوامل ديگر مثل نوع پليمريزاسيون و… ميتوانند تبديل به گرانول شوند. ولي اگر شرايط پليمريزاسيون و عوامل ديگر پيچيده باشد پليمر بصورت پودر يا محلول يا … توليد ميشود.

هدف اصلي در توليد يک پليمر بدست آوردن يک ماده با خواص مطلوب است. به دست آوردن اين خواص و کنترل آن در حين فرآيند شدن پليمر بستگي به عوامل زيادي از جمله دما، فشار، کاتاليزور و. دارد و پليمري که بار اول ذوب و شکل دهي شده مطمئناً خواص بهتري نسبت به پليمرهاي بازيافتي چند بار ذوب شده دارد. بعضي از پليمرها پس از چند بار ذوب و شکل دهي باز خواص خود را حفظ ميکنند. ولي بعضي از آنها مثل PVC پلي وينيل کلرايد که مصرف زيادي در پروفيل در و پنجره، سفره و انواع ورق ها، کابل ها، لوازم خانگي و… دارند پس از بازيافت خواص خود را از دست ميدهند.

با استفاده از گرانول توليدي، اقدام به توليد کفپوش دانه لاستيکي مينمايند.

تبديل ضايعات به گرانول

يکي از رو به گسترش ترين و مهمترين بخش هاي صنعت پلاستيک، بخش بازيافت ضايعات پلاستيک به گرانول هاي قابل استفاده مجدد براي ساير توليدکنندگان مي باشد، چرا که مواد اوليه اين صنعت لاستيک هاي فرسوده و دپو شده در مناطق کشور بوده که به فراواني در ايران يافت مي شوند و ساليانه چندين هزار تن به حجم آنها اضافه مي گردد. همچنين محصول توليد شده اين ماشين آلات، پودر لاستيک و گرانول لاستيک استاندارد، ماده اوليه صنايع بسياري مانند توليد انواع کف پوش ها، انواع تقويت کننده ها و جايگزين در رنگها، آسفالت، بتن، همچنين به عنوان سوخت اصلي کوره، ماده اوليه لاستيک سازي و مي باشد و کاربرد بسيار در داخل و خارج از کشور دارد.

تهيه يک گرانول يکدست و با کيفيت که باعث افت کيفيت محصول نگردد و مشکلات فرايندي و کيفي براي مصرف کننده به همراه نداشته باشد همواره از مهمترين نگراني هاي فعالان صنعت بازيافت است.

توليد گرانول

گرانولهاي پلاستيک گلوله هاي کوچکي از پلاستيک هستند که داخل دستگاههاي مختلف شکل دهي پلاستيک ريخته شده و به انواع مختلف قطعات تبديل ميشوند.

سيستم ماشينهاي شکل دهي به پلاستيک (شامل انواع خطوط اکستروژن و تزريق و ) بگونه اي ساخته شده اند که بهتر است مواد اوليه ورودي آنها بشکل ساچمه هاي کوچک پلاستيکي باشد.

مواد پلاستيکي بازيافتي که آسياب شده اند و داراي شکلهاي ورقه اي يا گوشه هاي تيز هستند نميتوانند براحتي در قيفهاي ورودي اين دستگاه ها مورد استفاده قرار بگيرند و البته زمان ميکس شدن هم بدليل عدم يکنواختي اندازه آنها با مواد ديگر هميشه يک ترکيب غير يکنواخت دارند.

لذا مصرف کنندگان اين مواد ترجيح ميدهند مواد خريداري شده آنها مثل مواد اوليه نو بصورت گرانول يا همان ساچمه هاي کوچک پلاستيکي باشد که اين کار بوسيله خطي به اسم خط توليد گرانول انجام ميشود.

اين خطوط به دو روش عمل ميکنند:

روش اول: خطوط توليد گرانول رشته اي

توليد گرانول رشته اي که ساخت ماشين آلات آن ساده تر بوده و معمولا در ايران مورد استفاده قرار ميگيرد روشي است که در آن پلاستيک پس از ذوب شدن در دستگاه اکسترودر و عبور از صافي هاي فلزي بشکل رشته هايي از پلاستيک مذاب در آمده و پس از عبور از يک استخر آب به داخل يک دستگاه آسياب کوچک هدايت ميشوند و پس از تکه تکه شدن خشک ميشوند.

اين روش ساده بوده اما گرانولهاي توليد شده با آن شباهتي به گرانولهاي مواد اوليه نو ندارد و داراي گوشه هاي تيز و خرده هاي پلاستيک است.

خود خط نيز ثبات نداشته و رشته ها مدام قطع ميشود و نياز به اپراتور تمام وقت دارد.

روش دوم: خطوط توليد گرانول خشک

در اين روش پلاستيکهاي خرد شده پس از ذوب شدن در اکسترودر و عبور از صافي، از سوراخهاي ريزي خارج ميشود و به همان شکل مذاب بوسيله ي تيغه اي که با سرعت زياد برش ميخورد همزمان بوسيله ي يک مکنده مکيده شده و با عبور از مسيرهاي لوله اي سرد و خشک ميشود. سپس با ورود به مخزن بزرگتري دچار افت فشار شده و بر اثر اين افت فشار گرانولها که سنگينترند به پايين مخزن سقوط کرده و هوا از بالاي آن خارج ميشود.

ساخت ماشين آلات آن نياز به دقت بالاتري داشته و بايد از کنترلهاي دور در قسمتهاي مختلف آن استفاده کرد در کل، قيمت خط بالاتر بوده اما گرانولهاي توليدشده بسيار شبيه به گرانولهاي خريداري شده از پتروشيمي بوده و خود خط توليد نيز در زمان کار کاملا داراي ثبات ميباشد.

دستگاه گرانول ساز اکسترودر

بيرون راني مرحله ي آخر بسياري از خطوط بازيافت پلاستيک است. خارج کننده ها معمولا مواد يکدست را دريافت مي کنند. اگر خط بازيافت در مراحل تميز کردن و خشک کردن درست عمل نکند، خارج کننده نيز درست عمل نخواهد کرد. اين مساله معمولا در ديگر مراحل خط بازيافت اتفاق مي افتد.

يک دستگاه اکسترودر بايد اين ويژگيها را در تمام مراحل داشته باشد:

يک وسيله ي تخليه ي خوب با يک پمپ خلاء قوي جهت افزايش تاثير گازگيري، اگر تخليه کننده دو تا باشد نتيجه بهتر است.
يک تعويض کننده ي صفحه ي قوي و بزرگ، زيرا گاهي اگر مواد خوب شسته نشده باشد، اين اتفاق خواهد افتاد و به هر حال بايد محصول گرفته شود، در اين صورت يک تعويض کننده ي صفحه ي بزرگ بسيار کمک خواهد کرد.

اکسترودرهاي تک پيچه مورد استفاده ترين هستند. اکسترودر تک پيچه فقط يک پمپ است. خارج کننده هاي تک پيچه از لحاظ اجرا آسانترند و به سختي دچار نقص مي شوند و از انواع ديگر هم ارزانترند. در خارج کننده هاي تک پيچه فرآوري در سطح بالايي است و هزينه ي نگهداري پايين است.

گازهاي پرخطر و شيميايي موجود در مواد مورد استفاده از طريق جذب در سيستم خلاء از بين مي روند و گاز ايجاد شده پس از اين مرحله در تطابق با استانداردهاي اروپايي و مدنظر قرار دادن بهداشت انسانها از هر نوع عنصر خطرناکي پاک مي شود.
بسته به ماده اي که مورد استفاده قرار مي گيرد دستگاه خارج کننده با ظرفيتي حدود 100 تا 1200 کيلوگرم در ساعت عمل مي کند.

 

کلمات کليدي: توسعه تفلون – تفلون PTFE – پلي آميد PA – پلي استال POM – پلي اورتان PUR – پيک PEEK - ورق – ميلگرد – لوله – تفلون PTFE چيست؟ - ورق تفلون PTFE – ميلگرد تفلون PTFE – لوله تفلون PTFE – ورق پلي آميد PA – ميلگرد پلي آميد PA – ورق پلي استال POM – ميلگرد پلي استال POM – ورق پلي اورتان PUR – ميلگرد پلي اورتان PUR – ميلگرد پيک PEEK – تفلون برنز PTFE + BR – تفلون کربن PTFE + Cr – تفلون گلاس PTFE + Gl - پي تي اف اي - پلي آميد کست - زلاميد - تترافلوئوراتيلن - پليمر - پلاستيک

گردآورنده: پريسا اکبري



1396/08/10
آدرس دفتر
تهران، خیابان سهروردی شمالی، کوچه سینک، پلاک 15، واحد 7
آدرس کارخانه
قم، شهرک صنعتی محمود آباد
تلفن::
(داخلی 1) 13 51 17 88 021
فکس::
42 51 17 88 021
همراه::
09120821921
ایمیل:
polymer@italorientco.com
تلگرام توسعه تفلون
نقشه
نقشه
ارتباط با ما
پست الکترونیک
پیام
کد امنیتی
خبرنامه
با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار سایت با خبر شوید